Thursday, May 26, 2011

Aku geram dengan longkang!!


Ya allah xsangke la plak..astaghfirullah..hmm~mlm td tgn aku nie gatal pegi klik blog dye npe plak??..adooiii~dah lame aku x tgk blog dye tbe2 terbce entry dye plak..adoii2~ala bace ajew..eh..suke hati aku la nk pegi blog sape pown..hak aku..huh~

Aku terbace about..jeng..jeng..jeng…dye jatuh longkang…hah!lebih kurg cmtu lahh kan bunyi nye..2 la dulu ko maen2 kad longkang tepi tasek 2..ha!!kan 2 da masok betowl2…dulu aku bley halang ko dari masok dalam longkang 2..sekarang ko masok la dalam longkang kad UNISEL 2..

Balik kelas ke..pegi kelas ke..mean asal jumpe longkang jew mesti kawan2 aku kne dgr aku membebel pasal longkang..sory ye kawan2..hehe..ngan kowg jew aku ley cter..ngan kowg jgak aku terpakse lepaskan geram..ngan kowang aku mengadu..n ngan kowang jgak aku menangis..

Aku memang geram,takut n trauma dgn longkang memang dari kecik lagi..member2 aku pown memang taw aku xsuke ngan longkang..lagi2 member2 aku jalan atas penutup longkang tapi aku lagi sanggup jalan dekat tempat laen selain longkang..

Kad UNISEL memang byk betowl longkang..kalau aku geram mesti ade kena mengena ngan longkang..ish3~pe la salah longkang 2 ngan aku kan..maaf ye longkang..aku memang geram ngan ko..


tulus e-class,

NuR aMaLiNa BiNTi SaBiHuDDin

~♥♥p/s; longkang ohh longkang~!!~♥♥~

Tuesday, May 17, 2011

Thanx a lot~~!!

Huh~lame jgak aku da pendam pasal bende nie.. thnx kad ko yang dah wt cter sal diri aku..ko da fitnah aku..puas ati kau??dengan aku kau cter laen ngan gurl tu kau cter laen..puas ati ko(gurl) da perli2 aku..100 % korang salah kan aku..ye!!salah aku jew kau nampak salah korang diri sendri kau x nmpk…aku da terdendam ngan korang…bkn aku yg mintak tapi korang yang mintak..aku pown xtaw mcm mane nk maaf kan korang..n thnx kad gurl 2 dah story kad ramai owg sal aku…SUMPAH aku akan ngat sampai MATI~!!




About video nie true ape yg kau pena buat dekat aku

1. Hope pasnie ko carik lahh owg yg bley kejot kan ko untk g kelas..hmm~klau bley owg 2 sanggup lahh mizkol ko cm aku miskol ko 94 kali wlaupown x cukup 100 kali..

2. Hope pasnie if kau sakit kat ostel pandai2 lahh kau carik owg yg bley belikan kau bubur..

3. Kau cariklah owg yg bley jumpe kau time if kau kne drop subjek sbb kau byk x dtg klas.

4. Pasnie kau carik lahh owg yg time date bley nyanyi skali ye..

5. Spe lahh yg nk puji perfume ko paling wangi..

6. Pasnie kau cariklah owg yg bley nasehatkan ko ye…kau lahh owg yg x kenang budi…

7. Ko pk lahh dlu sebelum ko wt ye..jgn jd cm skang..dah buat xmo ngaku..aku tunjok bukti baru nak ngaku..pape ntah ko nie..pastu baru nk ngaku kesalahan ko…cpt towl ko betowl kan statement ko kan..

8. SUPRA..SUPRA..hampehh~

9. Dulu aku nak clash mcm2 harapan kau bg kad aku..biler aku dah berharap senang2 jew kau wat maen…

10. Aku doakan kau akan rase ape yg aku rase..if ko tak boleh jawab exam..sendri mao ngat lahh kan..aku cabar kau sem nie n sem2 seterusya ko dpt 3 pointer..konon nk study kan3???wait n see!!





Pe yg gurl 2 cakap semua x betowl..arap jew budak ****..hampeh..cm 2 la kowt dy blajar kad kolej yg owg rmai owg pandang mulia..huh~

Thursday, May 12, 2011

=’ First Time buat Nasi Ayam ‘=

Yummy~malam aritu aku teman ayah aku pegi Carrefour dekat Kepong..saje beli barang dapur..so ayah aku ade beli ayam..so semalam tibe2 mak aku ckp buat lahh nasik ayam..so arinie aku try lahh..aku reti lah sikit..xpe slow2 buat nye..dulu aku ade tengok mak aku buat..so ngat lahh sikit..arinie aku duduk dapor carik bahan2 nye..mesti mak aku tak caye aku buat nasi ayam tu..bahan2 dan care2 membuat nye adalah ;

Bahan-bahan;

· beras

· bawang besar

· mentega

· sehelai daun pandan

· madu

· kicap pekat

· ayam

· 1 sup bunjut adabi

· sos tiram

· halia

· bawang putih


Cara-cara

  • Bersih ayam. Potong ikut suka
  • Tumbuk bawang putih dan halia. Tumis dengan sedikit minyak sehingga bawang jadi perang
  • Masukkan air, ayam, sup bunjut. Masaklah sehingga ayam masak
  • Untuk masak nasi, bersihkan beras. Ambik sup ayam tadi untuk masak nasi. Masukkan daun pandan. Masak seperti biasa.
  • Keluarkan ayam. Perapkan dengan madu, sos tiram dan kicap. Goreng dengan minyak penuh
  • Untuk sos kicap. potong bawang putih. Tumiskan sehingga naik bau. Masukkan kicap dan sedikit sup ayam tadi

Pinjam kad encik google..hihi~

~Siap~

=)

tulus e-class,
NuR aMaLiNa BiNTi SaBiHuDDin

~♥♥p/s; adek cakap sedap sgt2~mekaseh ye!!~♥♥~