Saturday, May 7, 2011

Perjalanan Dari UNISEL ke IPOH ke SUNGAI BULOH~~


Hari sabtu??ofcoz cuti kan??tapi bagi budak2 kelas aku ktowg ade klas..arap maklum lahh lect partime so nak tak nak kena pegi klas lahh..malam tu mcm biase lahh aku,lina n dza berkumpul story2 dalam pukul 2 tu baru tidur..arap maklum ade kelas tak boleh tidur lewat..takot bangun lambat pula besok..pagi tu memang ngantuk lahh kan..aku tak buleh nak tidur..memikirkan masalah…SUMPAH AKU INGAT BENDE TU SAMPAI MATI~~!!mungkin wat mase nie aku tak kan story ape yang aku pendam dalam hidup aku…kecuali orang2 yg rapat dengan aku jewh yg da taw..wokey2 arinie aku nak story ape yg aku study dalam kelas..serius aku rase macam budak IT pegi kelas study tentang computer @ laptop..pegi kelas bawak laptop walaupown dalam makmal tu memang dah ade computer..sebelum rehat tu mood aku still ok…nthen time rehat aku,lina n dza nk g cenceleri uruskan hal sikit..tibe2 ade orang naik kereta kenari hon ktowg dari jaoh..ktowg ngat malas lah nk pegi kad kereta tu banyak kali jgak dye hon panggil ktowg..last2 rupenye adi..adi tu ketua kelas ktowg..so dye bawak ktowg g Batang Bejuntai teman dye g print..ktowg ok jew..no hal..lepas da balik dari Batang Bejuntai ktowg msok lahh kelas..tapi aku terlupe nak kol mak aku..aku amk fon teros kol mak aku..aku cakap nak balik arinie jgak..tak nak duduk UNISEL nie lagi…n aku suruh mak aku amik aku kad UNISEL n bawak aku balik uma..AKU BENCI~~!!so mak aku tanye abis klas pukul berape aku cakap pukul 1..wokey nanti mak aku datang amik tapi pakai baju kurung coz nk pergi kenduri..Ow..kenduri..ok2…tapi kad IPOH~!!ape??IPOH..jaoh nye..hmm~nak pergi ke tak..aku tanye dekat lina n dza nk pergi ke x..sbb diowg pown balik arinie jgak..penat jgak lah memikirkannye..sampai aku duduk bersila kad dalam makmal..pergi jew lahh…mesti ade atok..dah lahh rindu sangat kad atok..nak pelok,cium n syg atok…so abis kelas teros balik ostel siap2 packing barang..tapi aku balik bawak beg besar..seolah2 tak balik UNISEL lagi..
“setiap hari tak pernah dpt tidur.Ya Allah tenangknlh hati dan fikiranku jgnlh biarkn ia terus dibayangi dengan kesedihan lagi,cukuplh ia menderita.”

Hmm~jauh jgak ye Ipoh nie..sakit pinggang aku..pastu kena layan adek aku yang last sekali…nasib baek lahh aku nie amk kos pra sekolah..so aku da belajar pasal kanak2..so aku fhm ape yg adek aku mahukan..ape yang aku belajar so dapat lahh aku praktikan..ssh jgak nak carik alamat kenduri 2..rase nak muntah pown ade gak..yela jam dah pukul 3..aku dari malam semalam xmakan lagi..so perot kosong..rase nak muntah pown ade jgak..so aku pown nmpk Dunkin donut aku beli dlm 6 macam 2 la..so dapat la isi perot aku dgn sedikit makanan..naseb baek x gastrik..klau mak aku taw..abis lahh~sambil makan carik2 alamat kenduri tu..adek aku yg last tu asyik cakap jew..penat lahh jgak layan dye..tp xpe..aku suke story2 ngn adek aku..n aku ley nasihat kan dye..pastu adek second last plak ckp pasnie dye xmo ikot g Ipoh..pening pale dy..

Last2 jumpe gak uma nye…ley tahan jaoh gak lahh kan..time balik ayah aku ajk jalan2 kad Bandar Ipoh..tibe2 nampak dua org polis mengejar orang yang bersalah melarikan diri..hmm~biaselalatu..beranie kerana benar takut kerana salah..aku x snap gmbar pown kad sane..yela penat punye pasal..mls nk snap2 pix..just tgk jew keindahan alam semulajadi..balik tu singgah perhentian Tapah tibe2 terjumpa macik n pacik..eyy..rndu nye..pastu tanye atok mane..macik kate atok dalam kereta..so xdapat la jumpe atok..tak pe besok2 bley jumpe atok..pastu singgah dekat perhentian Ulu Bernam..wokey2 tibe2 kad cnie aku takde mood..first aku jalan g teman mak n adek aku g surau..tibe2 aku ade bau something dekat surau boy..bau perfume yg aku suke 2..yg dye slalu pkai..aku teros pandang dlm surau boy 2 xkan adew dye kad cnie..mustahil..tapi aku still carik jgak mne datang perfume 2..still xdpat taw jgak..so aku wat tak tahu..sebab….hmm~BENCI~!!nthen aku Nampak ayh aku so aku teros g kad ayah aku..tgh otw nk g carik makanan perfume 2 still bau lagi..sumpah aku nak nanges..tapi aku cube kuat..aku xkan nanges..so automatik aku xde mood nk makan..makin lame perfume 2 makin kuat..so aku wat xtaw jugak..ayah aku suruh beli air kad gerai sebelah aku beli..aku tgk kad blakang 2 ramai lelaki..so aku malas nk ckp kad situ aku ckp kad tokey kedai 2 jew..nak xnak aku kena amk air tu kad lelaki tu..adoii..nie aku x suke..aku amk n teros pergi..tp ade gak dgr “thnx adek laen kali dtg lagi…cntik arinie no tepon ade x..nmpk ayu jew pkai bju kurung 2’’ish..ikot ati aku nk jew aku tengking diowg aku nk ckp “mulut 2 ley jage sikit x..jgn maen ckp jew..ngat ape gurl nie utk dipermaenkan ape ha!!”geram towl aku..ish~pastu ade lak pasangan cpl nie mesra2..ngat aku heran ke ha??aku juz tgk diowg bhgie jew..aku xde niat ape2 pown..tibe2 gurl 2 sound aku dari jaoh lak..naseb baek ade mak n ayh aku..klau x mmg aku g kad gurl 2 n aku nak ckp ‘’ngat aku nk rampas kebahagiaan korg ke ha??!!aku juz tgk jew la..adoi gurl jgn nk perasan sgt bleh x??adoii..”bler aku nak balik boyfriend dye yg ngorat2 aku..heii boy nie…dah la dapat awek cmtu g lahh jge awek ko tu..ngat aku heran kew ha??!!hope awek ko n ko rase pe yg aku tgh rase k..lastly aku pown penat n tdo~nite….

tulus e-class,
NuR aMaLiNa BiNTi SaBiHuDDin

~♥♥p/s; kenapalahhh perasaan ku kini menjadi semakin parah.masih mengejar benda yg dh takder.this time memg terlalu susah nk dilupakan.pliz go away from my mind.!♥♥~

3 comments:

Ashraf said...

dah follow :D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

Azri Aiman said...

g ipoh xckp pn... klu x, leh sggah rmh sy.. :p

amalyna said...

hehe...klau gtau pown mmg xkan singgah..kan sy malu ngn awk..hihi~awk cuti smpai bler??sy nk....haha...sy nk awk blanje sy makan la..haha..tp sy tetap malu ngn awk..cmne eh??hehe